De week in 9 afvallinks

English: Nostrano cucumber

English: Nostrano cucumber (Photo credit: Wikipedia)

De trend van dit jaar wordt samen eten uit de vuilnisbak. Of, iets beschaafder: samen dineren met voedselafval. Niemand minder dan Jamie Oliver levert de recepten. En als we het zelf echt niet meer willen eten, voeden we er de armen mee. Niet vanwege de economische crisis, maar om aandacht te vragen voor voedselverspilling: er wordt te veel nog goed bruikbaar voedsel weggegooid. En daar gaan we nu eens echt iets aan doen.

Terwijl de ene kant van de aardbol wegwerpt, produceert de andere kant te weinig voedsel om alle monden te voeden.  En daarnaast is er nog de verwachte moordende concurrentie met de zogenaamde ‘biofuelproductie’. Voedsel levert meer op als je het gebruikt als brandstof. Europa wil deze toch wel curieuze trend doorbreken door ‘biofuel’ alleen nog maar toe te staan als de grondstof afval is. Voedselafval in dit geval. En dan is er nog het oog dat ook wat wil: voedsel wordt door de rijkere landen blind afgekeurd en ‘doorgedraaid’ als het niet voldoet aan de strenge eisen die het uiterlijk stelt. Ja duh, wij eten namelijk alleen perfect groene boontjes, rode appeltjes of rechte komkommers.

Dit kan zo niet langer en gelukkig geeft de UNEP het goede voorbeeld. Deze club organiseerde onlangs een banket met ‘misvormd’ voedsel. Speciaal voor hoogwaardigheidsbekleders. Nu nog even het bewustzijn bij ons gewone burgers wat aanwapperen.  Maar geen nood, want de Europese variant van de UNEP, de EU heeft er een speerpunt van gemaakt! Dat komt dus helemaal goed. Net zoals met de economische crisis.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, voedselverspilling en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s