EUROPA: Wat doen we met kunststofafval? Nieuw Groenboek geeft aanzet tot EU-brede discussie.

Plastics of the World

Plastics of the World (Photo credit: mr. nightshade)

Kunststof is onvermijdelijk geworden in de moderne maatschappij. Kunststof is veelzijdig en duurzaam, maar juist door deze duurzaamheid is de verwijdering een probleem. Met het vandaag gepubliceerde Groenboek geeft de Europese Commissie de aanzet tot een gestructureerde discussie over de wijze waarop kunststofproducten tijdens hun hele levenscyclus duurzamer kunnen worden gemaakt en hoe de impact van kunststofafval op het milieu kan worden beperkt.

Milieucommissaris Janez Potočnik: “Het beheer van kunststofafval is een grote uitdaging voor de bescherming van het milieu, maar ook een uitgelezen kans voor een efficiënt gebruik van hulpbronnen. In een kringloopeconomie waar een hoog recyclingpercentage een oplossing voor materiaalschaarste biedt, zie ik een toekomst voor kunststof. Ik roep alle belanghebbenden op om een bijdrage te leveren aan de discussie over de vraag hoe we van kunststof een deel van de oplossing maken in plaats van het probleem.”

Lees verder: EUROPA – PRESS RELEASES – Press Release – Milieu: Wat doen we met kunststofafval? Nieuw Groenboek geeft aanzet tot EU-brede discussie..

Dit bericht werd geplaatst in droge componenten, nieuws en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s